Børn om mors og fars død
25 børn mellem 10 og 18 år skriver om at miste mor eller far. De står midt i sorgen og tabet, og fortvivlelsen er ofte meget stor. Hvordan former fremtiden sig mon? Kan vi overhovedet leve videre uden mor eller far – eller i et enkelt tilfælde dem begge? Den afdøde får heltestatus.
Børnene skriver selv – inspireret af skribenterne fra bogsuccessen Min mor døde. Min far døde, denne gang har 14-årige Signe Rølmer fået ideen til selv at skrive om tabet af sin egen mor og lade 24 andre skrive hver deres historie. Fordi, som hun siger “De historier kan vi helt unge bedre spejle os i”.
← Tilbage til bøger om glæde og sorg
Om Børn om mor og fars død skrev anmelderne:
Annemette Grundtvig, Politiken:
Tabu og tavshed gør det bestemt ikke lettere at bære smerten, de lammende følelser og de hærdende tanker. Det står mere end klart, når man med en klump I halsen læser “Børn om mors og fars død”, Den bevægende læsning taler for sig selv.
Ole Sønnichsen, Jyllandsposten:
32 gribende og stærke beretninger af og om børn, der mister deres far eller mor – og I et enkelt tilfælde endda dem begge forældre. Der er følelsesladede og hudløse skæbnefortællinger om ensomhed, smerte indelukkethed, vrede og uligevægt I en alt for tidlig alder.
Sidsel Boye, Aktuelt:
Der er god brug for erfaringsbogen “Børn om mor og fars død”.
Jan Røge, BT:
Børn hjælper børn. I en ny bog øser børn ud af deres erfaringer med sorg. Til glæde for andre børn I krise – og voksne.
Maiken Christensen, Alt for Damerne:
Alle står midt I sorgen og har leveret hver deres gribende historie til bogen “Børn om mors og fars død”.
Dorte Rohde, Nordjyske Stiftstidende:
En helt nødvendig bog. Lidt rigeligt med endnu en bog om emnet, vil man måske tro, men der er ikke et indlæg for meget. Det viser de hjerteskærende beretninger. derfor kan det ikke anbefales stærkt nok at læse denne bog men også at købe den til de efterladte.
Poul Erik Knudsen, Bornholms Tidende:
Beretningerne er gribende læsning.